Det flyvende tæppe

 

 

Publikationer:

  • Det flyvende tæppe. Eventyr fra mange lande, 2005
  • Det flyvende tæppe. Lærerbog, 2005            

"Det flyvende tæppe" er et kulturmøde i fortællingens verden.

Jeg samler og fortæller eventyr og historier fra hele verden i samarbejde med mennesker, født og opvokset i mange forskellige lande.

Bogen "Det flyvende tæppe" fortæller multikulturelle eventyr og historier for børn og voksne, for danskere og indvandrere. I "Det flyvende tæppe" kan man både lytte og selv tage aktivt del: Børn og voksne er kommet i gang med at fortælle og lytte til historier, fantasihistorier og eventyr.

Eventyr, der fra gammel tid er blevet fortalt i Danmark/Nordeuropa, ligner eventyr, der stadig bliver fortalt i Mellemøsten, Asien og store dele af Afrika, altså netop de dele af verden, hvor vi har modtaget mange indvandrere fra. Men de har fået en kulturel fernis og er prægede af den kultur, de bliver fortalt i. Det viser, at vi er mere ens, end vi går rundt og tror. Hidtil har vi fokuseret alt for meget på forskelle, alt for lidt på ligheder.

Eventyrene lukker op for forståelse og for dialog mellem mennesker med rod i Danmark og i andre dele af verden. Eventyrene stiller os på lige fod, for vi kender alle eventyr.

De grundlæggende temaer i eventyrene og i vore myter og sagn er de samme, næsten overalt på jorden: De handler om liv og død, kærlighed og had, om at vokse op og finde sin vej gennem livet, om forholdet mellem kønnene og generationerne.


Se linket her:

http://www.emu.dk/gsk/3verden/projekter/detflyvendetaeppe2.htmlMen vi har ikke kun fortalt, vi har også arbejdet med eventyr og fortælling i Værestederne for de store børn i Vollsmoses parker. Værestedernes pædagoger har fået et fortællekursus, så de har fået inspiration til selv at fortælle fremover.

Det flyvende tæppe er en fortsættelse af projektet "Rødhætte og Leila", der gik over nogle måneder i 2003-2004, hvor jeg fokuserede på det gode kulturmøde i eventyret.

Links:
www.mellemfolkeligtsamvirke.dk

www.odensebib.dk/topmenu/voksne/eventyrstafetten
Læs mere om kulturmøder på Fatamorgana/Teater 2000´s hjemmeside:


http://projektfatamorgana.dk/?page_id=11 Artikler:

Læs min artikel i Ufe-nyt, nr. 1, februar 2006: "Det flyvende tæppe. Om kulturmøder i eventyrfortælling. Fortælleprojekt i Vollsmose".

Læs også min artikel i "0 - 14" Nr. 4/2006 (udgivet af Dansk Pædagogisk Forum) om fortælling og multikulturelle eventyr.