På besøg i Shiraz, Iran, marts 2008 - - -

Og ved Craque des Chevaliers, Syrien, marts 2009


Tyrkiet, Bosnien, Iran, de arabiske lande, de kurdiske områder - og endnu flere lande og kulturer.

Jeg samler på historier fra de lande i Mellemøsten, hvor vore nye danskere kommer fra, og udgiver dem som en serie. De gamle historier, eventyr og myter fortæller meget om et lands indbyggere og deres vilkår og deres historie.
Det er vigtigt, at vi der er født i Danmark, kender vore nye danskeres kulturbaggrund, og det er lige så vigtigt, at vore nye danskere ikke taber deres rødder af syne. Mange børn født i Danmark af forældre, der kom hertil i de sidste 20-30 år, kender ikke deres gamle lands historier.

Det er blevet til en serie bøger: HISTORIEBAZAREN - med historie og historier fra hvert af vore største indvandrerlande. På hvert opslag i bøgerne læser man på venstre side historien, fortællingen, og på højre side kan man få baggrundsviden og historiske facts.

Den første bog i HISTORIEBAZAREN: "Det dobbelte træ. Fortællinger og historie fra Tyrkiet" udkom i 2011 på forlaget Ravnerock.

Bog nummer to, der handler om Bosnien: "De tre gaver. Historie og historier fra Bosnien & Hercegovina" er udkommet i januar 2012.

Bog nummer tre "En engel på hver skulder" udkom i april 2013. Den indeholder historier fra vores arabiske indvandrerlande, Irak, Jordan, Libanon, Palæstina og Syrien. Bogen er oversat til tysk og er netop udkommet i Tyskland.

Bog nummer fire "Der var en dag, der var en tid. Historie og historier fra Iran" udkommer i efteråret 2016/vinteren 2017.

 

Rejser

Jeg rejser en del i Mellemøsten.

Læs om min seneste rejse, der gik til de østlige, kurdiske områder i Tyrkiet, på hjemmesiden: www.nudem.dk

http://www.nudem.dk/kultur/rejsen-til-amed-diyarbakir 


Læs historier fra Kurdistan her:

http://www.mideastyouth.com/2012/02/21/stories-from-kurdistan/


Afghanistan - Silkevejen

I sommeren 2011 redigerede jeg et manuskript om Silkevejen for en afghansk forfatter. Tayeba Sohaila kom til Danmark med sin familie i 2000. Lige siden har Tayeba drømt om at fortælle danskerne om sit land. Afghanistan er nemlig meget andet end krig og ufred, Afghanistan er også stor gammel kultur, rige handelsforbindelser til mange nabolande og storslået natur. Bogen udkom på forlaget Ravnerock i januar 2012.


"Et anstændigt Danmark"

Jeg var medarrangør af "Et Anstændigt Danmark"s årsmøde 2011 den 19. marts i Vollsmose Kulturhus.
Se www.anstaendigt.dk


Danmarks Naturfredningsforening

Jeg var medarrangør af "Hatbakkedagen" eller "Åben udsigt" 13. september 2009 som medlem af Lokalkomitéen for Langeland i Danmarks Naturfredningsforening.
Her var det muligt at besøge 15 hatbakker, en for hver af de 15 langelandske kirkesogne. På hver hatbakke stod et eller to mennesker, der fortalte om udsigten, om dyrene/fugletrækket, om geologien, om kulturen omkring netop denne bakke.