På besøg i Madsby Legepark i Fredericia i juni 2011 med Heba og hendes lillesøster Hadil.

2 Timer om Ugen

BOGEN: Bogen om 2 Timer om Ugen udkom for nylig! En smuk og oplysende bog! Den indholder interviews med frivillige og børn samt smukke fotos af fotograf Thomas Appel. 

Møllerens Fond har givet støtte til udgivelsen. Vi siger hjertelig tak!

FLYTTET: 2 Timer om Ugen er flyttet til centrum af Odense: Godthåbsgade 30b, Beboerhuset i gården. Kig ind og hils på os!

FORTÆLLEAFTEN: Onsdag den 16. august kl. 20 fortalte Alaa Abdol-Hamid og Pia Sigmund historier i Beboerhuset. Vi fortalte også om 2 Timer om Ugen. Aftenen var tilrettelagt for Godthåbsgadeskvarterets beboere.

ÅBENT HUS: Vi holdt Åbent Hus den 5. september i vores nye lokaler for alle 2 Timer om Ugens medlemmer, aktive, frivillige, samt for vores samarbejdspartnere.

SPIREPROGRAM: 2 Timer om Ugen har deltaget i Egmont fondens Spireprograms fase 1 mellem september 2016 og januar 2017. Vi er netop blevet optaget i Spireprogrammets fase 2.

ILDSJÆLEPRISEN: I september 2016 fik "2 Timer om Ugen" overrakt Odense kommunes Ildsjælepris ved en fest på rådhuset i Odense. Vi er meget glade!

DOKUMENTATION: I juni 2016 udkom rapporten "Forskningsbaseret undersøgelse af frivilliges samvær med børn af anden etnisk baggrund end dansk i organisationen 2 Timer om Ugen". Rapporten var finansieret af midler fra Tryg Fonden og blev skrevet af lektorerne Charlotte Jørgensen og Lene Gutzon Munster fra University Lillebelt. 

IKEA: I februar i år vandt vi en konkurrence om at samle fyrfadskapper til et godt formål. Konkurrencen var udskrevet af IKEA. 

 

Meld dig ind i foreningen 2 Timer om Ugen og støt den gode sag! Det koster kun 50 kr. om året. Konto nummer 9570 1151 1481. Send en mail om din indbetaling til vores kasserer Elke Baurichter forening2timeromugen@gmail.com

Mange tak!

Besøg hjemmesiden: www.2timeromugen.dk og læs meget mere om både foreningen og om organisationen.

 

Foreningen 2 Timer om Ugen:

Den 7. maj 2014 holdt vi stiftende generalforsamling i foreningen "2 Timer om Ugen". Der blev valgt en bestyrelse, som nu består af Elke Baurichter, Saliha Marie Fettah, Pia Sigmund, Zeb Meier Watz og Peter Ørting. Zahra Dashti og Mette Rørvig er suppleanter.

I august 2014 begyndte vi at indbyde medlemmer til foreningen.
Vi er så heldige, at vi har fået midler af Odense Kommune, af ANT-Fonden og af PUF-midlerne til at ansætte Alaa Abdol-Hamid igen. Hun har kontaktet vores tidligere frivillige og andre personer i vores store netværk.

I "2 Timer om Ugen" bliver børn med anden etnisk baggrund mellem 4 og 8 år hentet af en voksen dansker, og de to leger, går tur og hygger sig to timer om ugen. Formålet er at give børnene sproglig opmærksomhed, så deres danske sprog kan udvikle sig, og give børnene en mulighed for at lære dansk kultur og danske traditioner at kende.

Nu også familier

Fra efteråret 2015 har vi udvidet konceptet, således at vi nu også matcher voksne nyankomne flygtninge - gerne familier med børn eller unge - med en voksen dansk frivllig. Der er stort behov for at lære danskere at kende, og der er stort behov for støtte og hjælp i den første vanskelige tid i det nye land. Vores grundidé er stadig: At give støtte til at lære det danske sprog og at lære danske kultur og levevis at kende.Vores grundidé er også stadig: En familie til en frivillig.

Vi støtter også nyankomne flygtningebørn.

Heba
Heba var det første barn i "2 Timer om Ugen". Jeg lærte hende at kende i december 2008, da hun var 4 3/4 år gammel. Jeg begyndte at hente i hendes børnehave i Vollsmose, så kom hun i skole, og jeg hentede hende hjemme, og sådan fortsatte det i næsten fire år. Vi har læst historier, spillet kort, spillet billedlotteri, lavet små teaterstykker sammen, bagt julekager, klippet påskepynt, sunget sange, ja, lavet utallige hyggelige beskæftigelser sammen. Vi har også været på ture sammen, i Den Fynske Landsby, i Zoo, i cirkus og mange andre steder, hvor hun nok ikke ville være kommet ellers. Heba er nummer syv i en flok på ni piger, så hun trængte ikke kun til at lære dansk sprog og kultur, men også til at være alene med en voksen og blive lyttet til.
Det allerbedste var næsten, at der opstod et tillidsfuldt forhold mellem hendes familie og mig. Jeg var nok den eneste dansker, der blev lukket ind i familien. Nu ser jeg kun Heba med lange mellemrum, men altid bliver jeg taget imod med åbne arme, og Heba lyser af glæde, når jeg besøger hende.

Vollsmoseavisen skriver 15. maj 2014:
http://www.vollsmose.dk/BoernOgForaeldre/Nyheder/2014/5/Frivillige-voksne-vil-give-2-Timer-om-Ugen-til-boern.aspx